Ett annorlunda yrke

Alla har vi vår olika yrken som vi arbetar med, hur vi hamnat där kan vara av olik anledningar. För de flesta så handlar det om ett intresse och att man utbildar sig till just det som man har en fallenhet och ett intresse av. För en del så kanske man hamnar i ett yrke av hela andra anledningar, spelar inte så stor roll utan huvudsaken att man gillar det man håller på med.

Idag så ser arbetsmarknaden annorlunda ut än tidigare, vi kan säga för 30 år sedan. Det har tillkommit en hel del nya yrken som inte fanns tidigare och många yrken har också förändrats så att robotar och maskiner kan utför arbetet betydligt snabbare än vad en människa kan göra.

Ett annorlunda yrke är att vara spelproffs, alltså exempelvis spela poker för att förtjäna sitt uppehälle. Som med det mesta så gäller det att praktisera och öva för att bli duktig på något, genom dagens moderna teknik så kan man i princip sitta var som helst och spela och om man har ett intresse så kan man lägga ner mycket tid på något som man ser att man kan bli duktig på.

För de flesta kanske det stannar vid en hobbyverksamhet och att man lite då och då loggar in för att spela ett parti poker eller någon av de populära spelautomaterna som idag finns på nätet. Men det kanske stannar vid enstaka spel utan att man går vidare till att bli professionell spelare. Många hobbyutövare kanske börjar så och ser att det finns en viss talang för det man håller på med och det tar mer och mer ut av den fritid man har.

Har man skapat sig ett namn som duktig spelare så kanske det är dags att fundera på om man kan försörja sig som spelare och sluta sitt vanliga arbete för att satsa på spelandet. Övning ger färdighet och om det finns någon form av talang så kan du säker bli riktigt duktig i din genre, ta dock inget för givet utan planera noga och se till att det finns reserver och något annat att falla tillbaka på om det inte riktigt skulle gå som du tänkt dig.