Anlita en ny chef

hiring management

Inom företaget finns det alltid öppningar som behöver fyllas. En chefsposition blir exempelvis ledig och det är dags att fylla den. Hur ska man gå till väga?

Befordra inifrån

I ett större företag är detta ett sätt att klättra i karriär. Har man gjort ett bra jobb blir man belönad med en högre befattning och får styra över andra.

Men det är inte alltid som det är ett bra system. Bara för att man gör ett bra jobb, betyder det inte att man är lämpad som ledare eller chef. Man kanske inte vet hur man leder en grupp, är dålig på att ta kritik eller alldeles för hård. Ledaransvar kommer inte naturligt bara för att man är duktig.

Dock kan man se andra tendenser också. De som anställs inifrån kräver inte lika högra löner, har mindre benägenhet att förlora jobbet och vet redan hur arbetet och organisationen fungerar. Så länge man hittar någon inom gruppen vars ledaregenskaper ser lovande ut, kan en befordran inifrån vara ett smart drag.

Anlita konsult

Om det handlar om en viktig position där alla egenskaper måste klicka, kan man vända sig till konsulter. Du kan anlita ett företag som rekryterar åt andra företag. Ett företag som Head Agent som säger själva att de unika tack vare hur deras arbetsmetod är uppbyggd. De skapar kontakt med företag och kandidater och håller många dialoger för att rätt person ska hamna på rätt plats.

Om du anlitar genom konsultföretag som Head Agent kan du vara säker på att du får en person som är kapabel och driftig, någon som vet mycket om branschen och som säkerligen har chefspositioner tidigare.