Planera inför kommande kickoffer och teambuilding

Planera inför kommande kickoffer och teambuilding

När det är slut på semesterperioden och alla återvänder till kontoren, antingen fysiskt eller virtuellt, är det dags att väva ihop teamet. Det kan vara dags att ordna en kickoff. Där kan alla företagets anställda träffas och lära känna varandra. Ni får också tillfälle att knyta nya kontakter och kanske till och med vänskapsband. Kanske föredrar ni lite mindre sammankomster för teambuilding. Då kan ni ta hjälp av Happy Spider att hitta aktiviteter som passar just ert företag.

Passande för såväl distansteam som team som träffas fysiskt

Efter pandemin ser många arbetslag annorlunda ut än de gjorde tidigare. Många arbetsplatser övergick till att arbeta på distans under pandemiåren. Vissa har återgått till kontoret efter att restriktionerna hävts, men många företag tillåter fortfarande distansarbete. Förut har det varit svårt att bedriva teambuilding med ett distansteam. Så behöver det dock inte vara längre. Faktum är att det finns aktiviteter som är anpassade och till och med framtagna just för arbetslag som bara träffas via webben.

Ännu viktigare med teambuilding

För team som inte träffas fysiskt kan faktiskt teambuilding vara ännu viktigare än för ett team som träffas regelbundet på ett kontor. Det är viktigt att bygga vidare på teamkänslan och att verkligen skapa en känsla av samhörighet.