Så gör du för att utöka företaget

Så gör du för att utöka företaget

3663212-portrait-of-ambitious-business-team-at-work

Många företag startar i liten skala och lägger allt fokus på att få verksamheten att gå runt den första tiden. Du kanske själv känner igen dig i det här scenariot?

Genom att arbeta hårt på detta viset är det också många som lyckas med sitt företag och kan försörja sig på sin verksamhet. Efter ett tag händer det dock att man hamnar på en platå där man gärna vill ta sig vidare och skapa mer tillväxt i sitt företag. Ett sätt att göra detta är givetvis att lägga krut på att marknadsföra dig mer. Det finns olika sätt att göra detta, där internet med sina bloggar och sociala medier är ett hett tips, men du kan också se till att bjuda på produkter och tjänster, så att folk får upp ögonen för dig. ”Word of mouth” är en metod man inte ska underskatta och ju fler som känner till dig, desto fler kommer att prata om dig. Då ges du större chanser att växa, med möjligheter att utöka företaget eller din kundkrets.

Att köpa sig in i företag

En annan effektiv väg att gå för att skapa tillväxt är att köpa in sig i andra företag och på så sätt göra ditt eget företag större. Det finns många olika företag till salu där ute och genom att köpa in dig i något av dem ges du en gedigen och effektiv tillväxt på ett enkelt sätt. Fördelarna är bland annat att du kan komma åt en ny kundkrets, minska konkurrensen eller öka dominansen i din bransch. Ofta är det mycket mer tacksamt att vara en stor aktör på marknaden än en liten. Bland annat därför kan det vara smart att köpa in sig i ett annat företag. När du köper in dig i ett företag kan du vara säker på att såväl tillväxt som försäljning kommer att öka.