Ta risker med aktier

Vi har pratat om flera risksituationer hitintills: starta eget företag, spela black jack och framtidsvisioner. Idag tänkte vi prata lite om att börja investera i aktier. 

Få undan skulder

Innan du börjar måste du vara så skuldfri som möjligt. Det ger ingenting att få tillbaka pengar från aktieutdelningar som genast måste spenderas på dina skulder.Ta ett möte med banken och försök att samla alla skulder på ett och samma ställe så du bara har en ränta att betala på. Sedan finns det vissa skulder och lån som inte är lika farliga såsom huslån eller studieskulder.

Lär dig så mycket som du kan

Man kan inte bara börja köpa aktier hejvilt. Du måste förstå hur det hela fungera och skapa dig en uppfattning om hur man ska hantera sin aktieportfölj. Detta kan innebära att du inte kan börja handla på en gång. Först måste du studera lite, läst böcker från biblioteket eller gå på några föreläsningar.

Håll koll på företagen

När du känner dig redo för att börja köpa, ska du lära dig mer om företagen som du väljer att lägga pengar på. Du vill veta hur stabilt det är, hur de ser på framtiden och om det går bra eller dåligt för dem.Ett sådant exempel är Betsson som det går riktigt bra för just nu. De spås en väldigt ljus framtid med bra utdelning för aktieägarna. Men detta kan förändras, så man måste kolla upp företagen i sin portfölj några gånger om året för att vara säker på att man inte börja förlora pengar.I slutändan kan man säga att riskerna och belöningarna kan båda två vara höga, beroende på hur man hanterar sin portfölj. Men kom ihåg att i slutändan krävs det tid och engagemang för att lyckas.