När problem uppstår i avloppet

När problem uppstår i avloppet

Den absolut vanligaste typen av problem som uppstår med avlopp är att det blir stopp. Läs mer om hur du kan göra för att undvika att det uppstår problem i avloppet.

Därför blir det stopp i avloppet

En vanlig orsak till att det blir stopp i avloppet är på grund av att sådant som vi spolar ner fastnar. Det kan vara allt från hår till matrester och fett som kommer från matlagning och disk.

Framförallt fett är den största boven när det gäller avloppet i köket. Fett har en stor förmåga att sätta sig i rören och göra att också annat fastnar. När det blir stopp i avloppen som finns i badrummet är det oftast hår som orsakar stoppet.

Undvik att det uppstår stopp

Det finns en del knep du kan ta till för att undvika att det blir stopp i avloppen där hemma. Exempelvis kan du försöka undvika att spola ner för mycket fett och matrester i vasken i köket. Likaså är det bra att försöka spola ner hår i toalettstolen istället för att låta det åka ner i handfat eller golvbrunn. När det har uppstått problem i avloppet som du inte själv kan lösa kan du ta hjälp av Swoosh.