Terapi när din partner varit otrogen

Terapi när din partner varit otrogen

Att bli förrådd av sin partner är ett svek som påverkar både privatliv och arbetsliv. Otrohet är någonting som leder till bristande tillit, hjärtesorg och många gånger även en separation. Men om du är villig att förlåta din partner och ge ert förhållande eller äktenskap en ny chans kan ni hitta hjälp via parterapi.

Parterapi innebär att ni tillsammans träffar en terapeut som hjälper er att kommunicera och komma vidare. Det kan vara till stor hjälp både vid händelser som otrohet och vid andra svårigheter du och din partner kan tänkas uppleva.

Få hjälp med dina känslor

En otrohet bidrar till mycket känslor. Det är viktigt att jobba igenom de här känslorna för att kunna bearbeta det som hänt. Du kan känna ilska, sorg, rädsla och även skuld och skam. Det är viktigt att du inte skuldbelägger dig själv för det som hänt. Du behöver inte heller känna skam över att du vill stanna med din partner.

Det allra viktigaste i en sådan här situation är att inte tränga bort känslorna utan att ta sig igenom dem. Annars riskerar de att blossa upp när du minst anar det. Låt bearbetningen ta sin tid för att inte falla tillbaka i sorgen senare.