3 tips för dig som ska starta en egen webbutik

3 tips för dig som ska starta en egen webbutik

12232412-e-commerce-concept

Att starta en egen webbutik kan kännas som ett stort projekt med alltför många nya saker att lära sig. Många upplever detta som stressigt och jobbigt. Man vill gärna komma igång med webbutiken snabbt, men å andra sidan inte fatta några förhastade beslut som man kanske skulle ångra i efterhand. Följande tre tips erbjuder lite vägledning, så att du kan du andas ut och återfå överblicken.

Hitta rätt information snabbt

Det finns många nya termer och ord som kan kännas komplicerade. Ibland räcker det kanske inte ens med en snabb Googlesökning. Ett tips för att åtgärda detta är att fråga någon som kan. Kika in på hemsidan Ehandel.se, här hittar du en mängd nyttig information och dessutom ett aktivt forum som mer än gärna svarar på dina frågor. Sök på frågan först för att se om den inte redan har fått ett bra svar i forumet.

Kan du växa med din e-handelslösning?

Huruvida du kan växa med den leverantör du använder för att bygga din webbshop är en faktor som kommer att påverka dig längre fram. Att byta e-handelsleverantör tar både tid och pengar och kan i många fall störa driften av verksamheten. Det finns många bra företag som erbjuder skalbara e-handelslösningar. Där kan du själv välja vilka funktioner du vill ha och lägga till funktioner utan problem när företaget väl har kommit igång. Ett exempel på ett företag som erbjuder en bra och skalbar e-handelsplattform är Sitedirect.se. Där kan du även välja bland olika moduler för att anpassa plattformen efter din verksamhet.

Våga fråga och jämföra

När du har kollat upp ett par e-handelslösningar som täcker dina behov är det alltid bra att ta kontakt med företagen. Du kan förklara vilka behov du har och få direkt information om hur de tillgodoser dem. När du sedan har den här informationen är det nyttigt att jämföra företagen, deras lösningar och kostnader. Jämför även hur bra det har gått för företagen på sidor som Allabolag.se. Här kan du helt gratis kolla vilken omsättning företagen hade för olika år. Om informationen ser konstig ut kan det vara värt att fråga vad det beror på, eller undvika företaget helt.