Visa vilka ni är

Få saker har så stark inverkan på kunderna som stolthet, yrkesstolthet eller stolthet av att tillhöra ett specifikt företag. Numera finns det nyckeltal som större företag mäter för att se på hur benägna de anställda är att rekommendera sig arbetsgivare till andra. Men man behöver inte vara storföretag för att vilja synas och höras. Vi har samlat ett par förslag på hur du kan synas på bästa sätt.

Vårt första förslag är profilkläder. Här handlar det inte enbart om arbetskläder, även om vi definitivt förespråkar någon form av enhetlig klädsel om ni arbetar med kundmöten. Men det vi menar är snarare att ge de anställda profilkläder i gåva. Det är många personer som kan tänka sig att använda en snygg pikétröja eller varför inte en jacka även på sin fritid. Men andra ord blir dina anställda lite som ambassadörer för företaget, och även om de anställda kanske inte själva skulle uttrycka det så, så ser det ut som att dom vill skryta med att dom jobbar på just ditt företag. Låt de anställda vara med och ge smakråd på vilka profilkläder som dom skulle gilla, då ökar du chansen att dom använder plaggen ofta. Skulle det vara dyrare modeller som intresserar det anställda så kan det fortfarande vara intressant att överväga, för det är en av de bästa reklamplatserna som du kan få, både för att attrahera kunder och för eventuella framtida rekryteringar.

Slutligen kommer att prisvärt förslag, sociala medier, se till att synas där människor letar. Sociala medier erbjuder prisvärd annonsering och en möjlighet att verkligen rama in just din målgrupp. Är ni dessutom några i företaget som har Facebook så kan ni också hjälpas åt att sprida ert budskap i era kontaktnät och på så sätt nå ut.

Lycka till!